businessmen-3750133_1920.jpg

Eszköz amelynek alkalmazásával nem zaklatnak az ingatlanosok

Előfordult már veled, hogy meghirdettél egy ingatlant, és kapásból lecsaptak rád az ingatlanközvetítők? Esetleg megmutattad neki a lakásodat, és csak akkor derült ki, hogy ő valójában megbízást szeretne gyűjteni?

Könnyű elképzelnem, hogy csalódtál már valaha ingatlanközvetítőben. Nem nehéz kiábrándulni. Sok mással együtt ez is egy olyan szakma, amely könnyen lejáratható és ezt jó néhány megtették már. Ha neked is kijutott a rossz tapasztalatokból, akkor valószínűleg sokkal óvatosabb vagy egy következő lakáseladás esetében.

Milyen leleményes szövegekkel ostromolnak?

Ha meghirdeted az interneten a saját ingatlanodat eladás céljából, akkor számíts rá, hogy az első 30-40 jelentkező ingatlanügynök lesz. Ők ezzel a hiéna módszerrel próbálják növelni az adatbázisukat. Törekednek rá, hogy minél több ingatlan értékesítésére kössenek megbízást.

Jól teszed, ha szűröd a jelentkezőket. Zömében ugyanis azt sem árulják el, hogy ingatlanközvetítőként telefonálnak. Joggal gondolhatod azt, hogy érdeklődő érkezik hozzád, és a lakásodban ér a pofára esés, amikor felfedi a kilétét a látogató. Az értékesítő szemszögéből nézve azért ez az húzás, mert bízik benne, hogyha átlépte a küszöböt, akkor már kezet rázhat veled, és rábízod az ingatlanod eladását.

A telefonos érdeklődés során mondhatja azt az ingatlanos, hogy javaslatai lennének a hirdetéseddel kapcsolatban. Ez is egyfajta bepróbálkozás a részéről, de legalább korrekt indítás. Természetesen elfogadhatod a tanácsait, és ráérsz utána dönteni arról, hogy legyen-e együttműködés köztetek.

Előfordulhat, hogy a vonal túloldalán fényezni kezdi magát a közvetítő. Mindezt megteheti úgy is, hogy közben szidja a többi kollégát, és amatőrnek titulálja őket. Neked szimpatikus lenne, ha más földbe taposásával akarna kiemelkedni előtted valaki?

Bedőlsz annak, hogy vevője van a lakásodra?

Tipikus próbálkozás lehet, ha azzal keres meg az ingatlanügynök, hogy van vevője az ingatlanodra. Jól hangzik, igaz? Vajon fedi a valóságot? Ügyelj arra, hogy a vevő fogalma teljesen más, mint az érdeklődők kategóriája. Emellett pedig rátermetten megfordíthatod a beszélgetést azzal, hogy az érdeklődő biztos megtalálja a hirdetésedet, hiszen most tetted fel a netre.

Tudtad, hogy miért adja be a derekát sok ingatlantulajdonos?

Egyszerűen megunja az ingatlanközvetítők ostromát. Besokall a rohamból és feladja a küzdelmet. Kiválasztja legkedvesebbnek tűnő ingatlanost, vagy akár több irodának is ad egyidejűleg megbízást. A saját hirdetését pedig letörli az internetről, mert belefáradt a harcba.

Létezik olyan megoldás, amellyel megúszhatod az értékesítők zaklatását? Elérhető ilyen módszer, amely mellette még hatékony is tud lenni? Tudunk erre javasolni neked egy megfelelő szolgáltatást, melyről itt olvashatsz bővebben: magamadomel.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük