fbpx

Olvasd el ezt a cikket és tudd meg, mivel ragadhatod meg az ingatlant keresők figyelmét!

Habár az emberek nagy része szeret abban a szerepben tetszelegni, hogy őt kizárólag a belső értékek tudják hatásuk alá vonni, ez egész egyszerűen nem igaz. A valóság az, hogy a pillanat törtrészében eldől, hogy egy kapcsolat létrejön-e, vagy sem. Ebben pedig nem másra hagyatkozunk, mint a szemünkre. Bármi, amit látunk, érzelmeket vált ki belőlünk, és ezeknek az érzelmeknek a hatására döntjük el, hogy mit teszünk egy adott helyzetben. Akarunk-e jobban megismerkedni azzal, akit látunk, vagy sem?  A külső megfog, a belső megtart – közhely, ugyan, de igaz!

ingatlan

Ébreszd fel a vágyat! Keltsd fel a figyelmet!

Hogy mi köze ennek az ingatlanvásárláshoz? Nagyon is sok! Amikor ingatlant adsz el, szinte biztos, hogy keresel is helyette másikat. Ha már megtaláltad, emlékezz vissza, ha még nem, akkor most tegyél egy próbát! Figyeld meg magad, miközben az ingatlanhirdetéseket böngészed!

Milyen érzésed támad, ha a hirdetés fotóján egy rendetlen nappalit látsz, az ablak alatt a ruhaszárító állvánnyal? Vagy egy rendezetlen, gazos, elhanyagolt udvart, teraszt? Rákattintasz? Lehet, hogy igen, de gondolatban már azonnal le is alkudtad az árát.

Ugye érzed a saját reakcióidon is, hogy mennyivel kellemesebb érzéssel tölt el, egy szép rendben tartott otthon látványa, mint egy kaotikus enteriőr? A bútorokkal és apró emléktárgyakkal telizsúfolt terek, még a tágas épületeket is képesek nyomasztóvá tenni első pillantásra. Egyszerűen eltakarják a szemünk elől azokat a valódi értékeket, amelyekbe bele is szerethetnénk, mint ingatlant kereső vevőjelölt.

Az első pillantáson pedig rengeteg múlik, hiszen jellemzően az interneten keresünk, sok egyéb mellett, lakóingatlant is magunknak.  Megírhatják a legtutibb szöveget is, ha a fotók nem keltik fel az érdeklődést, és a vágyat már az első képpel, hogy jobban meg akarjuk ismerni, és eljátszani a gondolattal, hogy a miénk legyen az ingatlan, akkor az is veszett fejsze nyele!

ingatlan plasztika

 

Tégy úgy, mintha randira készülne az ingatlanod!

Ezt a hasonlatot azért hoztam, mert biztos vagyok benne, hogy túl vagy már néhány első randin. Na, pontosan ugyanígy kell felkészítened az ingatlanod is az eladásra. Mintha randevúra készülne. Csak ebben az esetben az első találkozásra nem egy kávézóban kerül sor, hanem mint az online társkeresőkön, a képernyőn láthatja meg őt először az, akinek ez a lakás lesz a „nagy Ő”.

Ahogyan te is igyekszel előnyösen felöltözni, ápoltan és igényesen megjelenni a találkán, ugyanezt a gondos felkészülést, ne tagadd meg az ingatlanodtól sem!

 

Ismerd meg az ingatlan plasztika leghatásosabb trükkjeit!

A manapság nagyon felkapott home staging kifejezést, megmondom őszintén, nem kedvelem. Ezért találtam ki az „ingatlan plasztika” kifejezést, mert sokkal jobban visszaadja azt, ami ilyenkor egy ingatlannal történik.

Hiszen nem egy színdarabról, színpadra állításról van szó, hanem a lakás előnyeinek kidomborításáról. Nem hamis sztorit akarunk eladni, hanem megmutatni azokat az értékeket, amelyek a hétköznapi állapotban rejtve maradnának a nagy szerelmet kereső vevők elől.

A home staging-en, vagyis ingatlan plasztikán átesett ingatlanok, akár 90%-kal kevesebb időt töltenek a piacon, mielőtt elkelnek. Sőt! Nem csak gyorsabban, de nagyobb értéken is találnak gazdára!

ingatlan plasztika

Értékesítsd gyorsan és a legjobb áron az ingatlanod!

Ingatlan plasztika nélkül sem lehetetlen a számodra megfelelő áron eladni a lakásod, de biztos, hogy többet kell várnod arra a vevőre, aki képes így is felismerni az ingatlanban rejlő lehetőségeket és értékeket. Gondolj csak arra, amivel kezdtük! Milyen érzésed volt a rumlis fotók láttán? Na ugye!

 

10 tuti tipp, amelyel kívánatossá plasztikázhatod az ingatlanod!

 1. Kívülről is legyen vonzó!

  Tedd rendezetté az utcafrontot, legyen lenyírva a fű, kigazolva a virágoskert, tisztára mosva a bejárati ajtó, az ablakok és a redőnyök! Ugye mennyivel barátságosabb és hívogatóbb, mint előtte?

 2. Javítsd ki az apró hibákat!
  Cseréld ki
  a kiégett izzókat, tisztítsd meg a csaptelepeket a vízkőtől, javítsd ki az apró foltokat a falon, ha eltömődött egy lefolyó, tisztítsd ki azt is! A jól karbantartott otthon bizalmat ébreszt az érdeklődőben irántad, és a lakás iránt is.

 3. Fesd át a falakat!
  Sokan képtelenek elvonatkoztatni a falak színétől. Egy intenzív, vibráló szín akár véglegesen is eltérítheti az érdeklődőt a vásárlástól. Első blikkre talán túl nagy költségnek és macerás feladatnak tűnhet, hogy költözés előtt kifestess, de higgy nekem! A semleges színű, mondjuk bézs, szürke, vagy törtfehér falak, segítenek szabadjára engedni a vevőd fantáziáját, és könnyebben el tudja képzelni a saját színeit, és persze önmagát is a lakásban! Adj hát tiszta vásznat a fantáziájának!

 4. Kevesebb bútort!
  A mindennapi élet jóval több eszközt és kisbútort igényel, mint amennyi esztétikusan elhelyezhető egy átlagos méretű lakásban. Ha te is tároló, komód, és kisasztal halmozó vagy, távolítsd el őket! Helyiségenként két-három bútor maradjon csak fókuszban! Ettől átláthatóbb és otthonosabb lesz minden! Ráadásul te is jobban fogod magad érezni abban a pár hétben, amit még itt töltesz!

 5. Rakj rendet!
  A rengeteg személyes tárgy, családi fotó, a hűtőszekrényen lévő tucatnyi mágnes és gyerekrajzok neked ugyan kedves emlékek, a vevődet viszont messzire taszítják attól a víziótól, hogy ez az ő lakása is lehetne. Vedd le, pakold el őket, a családi fotókkal együtt! Ne az legyen a kérdés, hogy most ki lakik ott!

 6. Egyszínű textileket mindenhova!
  Apróságnak tűnhet, de cseréld le a törölközőket, zuhanyfüggönyt, és ágytakarókat egyszínűre! Lakberendezési üzletekben már nagyon kedvező áron juthatsz hozzá ezekhez. A szállodákat idéző fehér, vagy a lakás színéhez passzoló egyszínű lakástextilek szintén tökéletes alapot adnak arra, hogy a vevő fantáziája szárnyalhasson!

 7. Pihe-puha otthonosság
  Néhány filléres, visszafogott mintájú és színű díszpárnával nem lőhetsz mellé!
  Hívogató és otthonos hangulatot áraszt, szó szerint csalogat, hogy gyere, ülj ide, ez a világ legkényelmesebb nappalija!

 8. Varázsolj tisztaságot!
  Az összes helyiséget takarítsd ki alaposan, a konyhában lévő munkalap legyen ragyogó, és elöl hagyott eszközöktől mentes! A késeket tedd a fiókokba, az edényeket a szekrényekbe, és a sokszor használt mosogatószivacsot is cseréld le újra! Mutasd a rengeteg helyet, ahova rakodni lehet, ahelyett, hogy azt mutatnád, te mi mindennel pakoltad tele a pultot! Tudod! Tiszta vászon!

 1. Legyen friss és illatos a levegő!
  Rejts szagsemlegesítő tömböket a kényes helyekre, és szellőztess sokat! Vess be illóolajat, illatgyertyát! A legjobb illatmarketing, ha a frissen főzött kávé otthonos hangulatot idéző aromájával várod a vevődet!

 1. Tartsd kéznél a csekklistádat!
  Ezt már nem kell összeállítanod, én elkészítettem helyetted. Ha a szépen rendbetett, plasztikázott otthonodról készült szuper fotók, és a tökéletes leírás már bevonzották az első érdeklődőt, a személyes randevú előtt szaladj végig ezeken a pontokon és ne engedd csalódni a vevődet! Lássa ugyanazt a valóságban, mint a plasztikázott képeken! Csak kattints ide és töltsd le, hogy kéznél legyen, amikor időpontot egyeztetsz az ingatlan megmutatására!