fbpx

Az ingatlan elkelt!

Szálloda

lesz a híres

malom?

Eladó a Tatai Vár mellett, közvetlenül a tóparton, remek helyen fekvő, szállodának, teraszos étteremnek alkalmas ingatlan. Hajtsa most a saját malmára a vizet!

A hely adottságai

A hely adottságai tökéletesek egy 22-23 szobás szálloda, impozáns méretű szálloda kialakítására. Egyszerűen kikerülhetetlen annak, aki Tatára megy. Lélegzetelállítóan szép az Öreg tó, a szálló terasza akár a parti sétányig is érhet! Az épület egyaránt elkerülhetetlen a helyiek és a túristák számára. Ez biztosítja azt, hogy mindenki tudjon a szállodáról.

Profitábilis befektetés

Kidolgozott üzleti tervvel befektetőre, vevőre, értő szemre várnak a több, mint 300 éves falak, hogy elvarázsolhassák korunk turistáit. Szállodája Tata központjának egyik méltó ékköve lehet. A malom liszt helyett immár a pénzt forgatja. Ha alternatív befektetési lehetőséget keres, akkor ezt az ingatlant Önnek találták ki.

Üzemeltető azonnal

Nyílt titok, hogy amint renoválná valaki, azonnal  bérbe venné egy rutinos, tapasztalt vendéglátó cég, aki több hasonló helyen üzemeltet “aranybányát”. Ha belefog, biztosra mehet, hiszen az ingatlan híre, központi fekvése és a tópart vonzereje garantált siker. A tó kedvelt fürdőhely, vízisport-paradicsom, illetve a város egész évben otthont ad rendezvényeknek.

BERUHÁZÁS

garantált szálloda üzemeltetéssel

  1. Maximalizálja a szobák kihasználtságát
  2. Akár négy csillagos helyként is üzemelhet
  3. Lehet étterem, kávézó, cukrászda, borpince, grillterasz
  4. Rendezvényhelyszínként is hasznosíthatja
  5. Helyi turisztikai nevezetességként reklámozhatja

nm telek

nm hasznos alapterület

nm galéria

nm terasz

A Tatai Cifra Malom rendkívül sokoldalú építészeti befektetés

Felújítási költsége

rövid időn belül megtérül,

hiszen az ingatlan híre, központi fekvése és a tópart vonzereje garantált siker. A pályázati úton felhasználható forrásoknak köszönhetően kevesebb saját finanszírozás szükséges.

Szívprojektnek is alkalmas

várunk egy olyan alkotó típusú,

elhivatott beruházót aki rendelkezik kellő anyagi háttérrel ahhoz, hogy a fantáziáját kiélje ezen az ingatlanon. A magyar múlt egyik nagy tanúja, minden köve eredeti Ha megnézi belülről az ingatlant, azonnal érezni fogja a varázsát.

Saját célra is megvehető

menő dolog itt élni

Elképesztően sokoldalú belső tereiben akár lakások is kialakíthatók, A falaknak szinte megfizethetetlen hangulata van – minden más csak az Ön álmain múlik. Képzelje el, mekkora bulikat, koncerteket szervezhet a barátainak ebben a különleges épületben!

Környezetbarát működtetés

energia termelhető

A vízimalom működésével energiát lehet termelni, melyet immár nem őrlésre, hanem az épület fenntartására lehet fordítani. Ez specialitása, látványossága lehet a helynek, nem mellesleg a rezsiköltségeket is alaposan csökkenti. A klímaváltozás nyomán felmerülő kérdésekre követendő választ adhat.

Az épület története

barokk stílust képviselve

A tatai Öreg-tó középső zsilipjénél áll a Cifra-malom. Első említése 1587-ből származik: a környékbeli malmok közül egyedül a Cifra-malom vészelte át a török háborúkat. Egészen az 1960-as évek végéig őröltek benne! Az évszázadok folyamán többször felújították, 1753-ban barokk stílusúvá építették át.

 

Mi lesz a malommal?

kész tervek

A műemléki malomszerkezetek felújításának tervét az ezzel foglalkozó Tamás Péter faipari technikus és gépészmérnök végezte 2016-ban. Az engedélyek is megvannak, csak a felújítás nem kezdődött el.

Legyen büszke tulajdonosa

az ország egyik legkülönlegesebb ingatlanának!

 

Méltón emlegetik majd az Ön nevét a régió ritkasága kapcsán.

Építési technológia

Az ország egyik legrégebbi malma. Szabadon álló, L alaprajzú, kétszintes, csonkakontyolt nyeregtetős malomépület. Az épülethez a déli és a keleti oldalon csatlakozó, nyeregtetős bejárati toldalékkal, a nyugati oldalon a duzzasztógát felett kontyolt nyeregtetős lefedéssel. A malom nyugati oldalán öt malomkerék. Az L-alakzat  nyugati szárnyában helyezkedik el az egykori üzemtér, amely díszes, volutás kialakítású pillérekkel alátámasztott, fafödémmel két szintre osztott. Hátsó homlokzata – két kijárattal – felhúzódik a tópart melletti sétányra. Északi, Váralja utcára néző, egyemeletes főhomlokzatának két széle kváderezett. A homlokzat tagozatok nélküli, egyszerű holker párkány zárja. Földszintje az utcaszintnél öt lépcsőfokkal mélyebben helyezkedik el. Hat nyílástengelyéből a második és az ötödik ajtó, a többi ablak, valamennyi egyszerű vörösmészkő keretezésben, csakúgy mint az emelet hat ablaktengelye. A bal oldalán kontyolt, jobbról csonkakontyolt nyeregtető északi oldalán két sorban elhelyezett három-három padlásablak figyelhető meg.

Műszaki állapota

Az épület önmagában is kuriózum, ráadásul szerkezetileg is nagyon jó állapotban van. Kőből épült, kb. 600 évvel ezelőtt. Legutolsó felújítása az 1980-as években zajlott, amikor statikai megerősítést kapott. Ekkor készültek a belső falépcsők is. 

A szerkezet stabilitását egy vasbeton sarokpillér, vonóvas és egy utólagos koszorú biztosítja. A faszerkezet védelemmel ellátott, melyet bevizsgálás tanúsít.

Vannak már kész tervek, melyeket megvalósíthat, vagy akár újat is készíthet

A történetileg is értékes, ipari teret gondolta újra Géczy Nóra belsőépítész, hogy a remek adottságokból egy szép hely jöhessen létre.

  • jól jövedelmező,
  • a mai kornak megfelelő,
  • sokoldalú és funkcionális

Adókedvezmény, pályázati támogatás

Az ingatlant megvásárló cég a műemlék épület felújítására fordított összeget leírhatja az adójából, ha van ehhez köthető kapcsolt tevékenysége. Tehát például logisztikával (is) foglalkozik a cég, amelyik megvásárolja a malmot, és abból a tevékenységből származik eredménye, akkor nem kell befizetnie az adót az államnak, hanem elköltheti a malom felújítására.

A tetőszerkezet felújítására 6 millió forint elnyert pályázati támogatás fordítható 2020. december 31-ig. Ezen felül további pályázati lehetőségek is elérhetők.

Rendszeres események

A tatai Öreg-tó partja ideális arra, hogy minden évszakban látogassák. A rendszeres és szívesen látogatott rendezvények közül érdemes megemlíteni a tatai Patarát, azaz a török kori történelmi fesztivált, az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivált, a Víz Zene Virág Fesztivált, a Szent György napi lovasünnepet, a tatai Vadlúd Sokadalmat, a Barokk Fesztivált, a Kertvárosi Napot, Pezsgőgyári Díjugrató Lovasversenyt, és Haas váltómaraton futóversenyt.

A vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma

az ország legrégebbi halastava

A tatai Öreg tavon ipari haltenyésztés folyik, novemberben lehalásszák. A nyári időszakban sétahajók üzemelnek rajta, valamint kajak- és evezősklub is használja a tavat. A szörfösöknek és vitorlásoknak is kedvelt helye a tó. Télen korcsolyázásra használják a város felé eső széleit. A partját aszfaltos és murvás út futja körbe, amit sok futó és kerékpáros használ. A tó környéke akadálymentesített. Nyáron közkedvelt fürdőhely.

Alkosson maradandót Tatán

egy gyorsan megtérülő befektetéssel!

 

Az Ön neve, cége neve örökre megmaradna, összefonódna történelmünk egy darabkájával!

Nézze meg a látványterveket!

Térképvázlat

Kattintson, és nézze meg a videókat most!

Adja át magát a harmoniának

a felgyorsult világtól való elvonulással!

 

A zsúfolt és zajos városi életmód helyett teremtsen intim életteret magának és azon kivételezett barátainak, akiket vendégül lát!

FOTÓGALÉRIA

Mennyibe kerül az ingatlan, és mennyit kellene rákölteni?

 

Ha szeretne bővebb információt, árakat, műszaki adatokat,

forduljon hozzánk bizalommal, mindenben segítünk!

+36309059273

 

ELHELYEZKEDÉS

Tata, Váralja u. 3.

pozíció

szélesség (lat): N 47° 38,982′

hosszúság (lon): E 18° 19,225′

helyrajzi szám

3105/2

kövess minket!

kapcsolat

+36309059273
info@tothrita.hu

14 + 14 =