fbpx

Ingatlanblog

Tóth Rita

Ingatlanközvetítés prémium módszerekkel

 

gyorsabban és magasabb áron történő ingatlaneladás

tudatos tulajdonosoknak

Attól, hogy kertes házra vágysz, még nem biztos, hogy neked való!

Attól, hogy kertes házra vágysz, még nem biztos, hogy neked való!

Lakás vagy családi ház? Családi ház vagy lakás? Ingatlanosként ki kell mondjam a meztelen igazságot: egyikről sem mondhatjuk el, hogy mindenkinek az az ideális lakhatási megoldás. Van, aki az egyikbe, más a másikba passzol jobban. A habitusa, az életvitele, az igényei alapján. Döntenie persze a vásárlónak kell, de felelősnek érzem magam abban, hogy ha módomban áll, megakadályozzak nyilvánvalóan rossz döntéseket.

Volt egy ügyfelem, aki még soha nem élt kertes házban, és el sem tudta képzelni, hogy egy családi házban nem arról szólnak a mindennapok, hogy vidáman piknikezik a kertben, és csokorba szedi a kiskertből a szebbnél szebb virágokat a vasárnapi ebédhez az asztalra. Menekülni akart a belváros zajából, és nyüzsgéséből vidékre. Aztán mikor megszerezte a saját tapasztalatait, ugyanolyan elánnal menekült vissza inkább egy tömblakásba – igaz, azt már nem a belvárosban vásárolta.
Az ő példája juttatta eszembe, hogy írjak arról, miért és kinek lehet rossz vagy éppen jó az, ha egy lakásból családi házba költözik.

Te költöznél, ha tehetnéd? Ha igen, akkor hova?

Így készülj az ártárgyalásra, ha lakást veszel!

Így készülj az ártárgyalásra, ha lakást veszel!

Az alkudozás teljesen természetes és izgalmas, akár még szórakozásnak is nevezhető pénzes játék, amelyet szívesen űzünk a piacokon. Na, de mi történik akkor, amikor nem egy kiló paradicsomot, hanem egy több millió forintos lakást szeretnénk olcsóbban megvenni, mint amennyiért az eladó meghirdette?
Ilyenkor már tényleg nem babra megy a játék, mint a zöldségesnél, ezért sokan bepánikolnak és nem mernek elég bátran alkudni. Vagy túl bátrak és olyan alacsony árat mondanak, hogy az eladó becsukja az orruk előtt az ajtót.
Ha lakást veszel a jövőben, neked is szükséged lehet az alkudozás igazi know-how-jára, amit ebben a cikkben eléd tárok. Ha pedig úgy érzed, mégsem vagy elég nagy pókerarc ehhez, még mindig felhívhatsz engem, hogy segítsek!

Mit veszünk meg a lakással?

Mit veszünk meg a lakással?

Abban a pillanatban, amikor eladó és vevő megegyezik az ingatlan adásvételéről, jó esetben mindenki boldog és elégedett. Ám ha nincs minden aprónak tűnő részlet megbeszélve, érhetik kellemetlen meglepetések az új tulajdonost.
Gyakran előfordul, hogy eladó és vevő mást gondol arról, hogy mi képezi a lakás részét és mi nem. Ebben a cikkben leírtam, mire érdemes rákérdezni, az eladó mit hagy a lakásban a birtokba adáskor. Nagy vonalakban ugyan a jog is rendelkezik bizonyos ingóságok sorsáról adásvétel esetén, de kevesen néznek ennek utána. Ezért jobb azokra a berendezési tárgyakra is kitérni, amelyeket elméletileg a régi tulajdonosnak bent kellene hagynia a lakásban.

A digitális technika hatása az ingatlanértékesítésre

A digitális technika hatása az ingatlanértékesítésre

Tudod mennyit változott az ingatlanok értékesítésének technikája az elmúlt években? Én tudom, mert ez a munkám. Szerencsém van, mert érdekelnek a technológiai újdonságok, és szívesen tanulom, no meg persze alkalmazom is őket. Sőt, igyekszem innovatívan alkalmazni is azokat, amelyek a leghatékonyabbak.
Ha adtál már fel vagy nézegettél ingatlanhirdetéseket, biztosan te is érdekesnek találod ezt a blogot, amelyben elmesélem, hogyan, és merre vezetett az ingatlanértékesítés útja a kerítéseken kihelyezett „ELADÓ!” feliratoktól, az internetes hirdetésekig. Sőt azt is elmondom a cikkben, mi kell ahhoz, hogy hatékony legyen a hirdetésed!

5 akadály, amelyet magadnak emelsz, amikor el akarod adni a lakásod

5 akadály, amelyet magadnak emelsz, amikor el akarod adni a lakásod

Szerinted bárki el tud adni egy lakást? Tulajdonképpen ez igaz is lehet, csak az nem mindegy, mennyiért. Ez a cikk neked szól, ha a benne felsorolt 5 tévhit és akadály közül akár csak egyetlen egyet is igaznak hittél eddig! Amennyiben így van, feltétlenül keresd fel az ingatlanközvetítődet!

Még mindig azt gondolod, hogy menne ez neked egyedül is? Akkor kövesd az oldalam továbbra is, állítsd be, hogy értesülj róla, amikor új bejegyzést teszek közzé! Tanuld meg tőlem, hogyan tudod JÓL eladni az ingatlanod!

Erre figyelj, ha lakást cserélnél!

Erre figyelj, ha lakást cserélnél!

Egyikből a másikba költözni problémák és anyagi veszteség nélkül? Nem könnyű, de lehetséges. A lakáscsere nem egyszerű, pláne akkor, ha nincs a zsebedben teljes egészében az új ingatlan ára. Ez pedig a legritkább esetben van így. Fontos beszélnünk erről, hiszen a...

Lakást venni vagy bérelni?

Lakást venni vagy bérelni?

Létezik-e az egyetlen jó válasz erre a kérdésre? Azon gondolkozol, hogy vegyél vagy inkább bérelj egy lakást? Kétségtelen, hogy nagyon felelősségteljes döntést kell meghoznod. Elhatározni magad, hogy az egyik vagy a másik megoldást választod, bizony nem könnyű....

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 4. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 4. rész

A lakáscélú állami támogatásokat bemutató sorozatunk utolsó epizódjához érkeztünk. Amilyen egyszerűnek hangzik elsőre az új otthonfelújítási támogatás, annyira oda kell figyelned majd az apró részletekre, hogy a támogatási kérelem benyújtását követően se érjen csalódás.
Ezeket a feltételeket szedtem most össze, hogy minden lényeges információ birtokában el tudd dönteni, igényled-e a maximum 3 millió forintot a felújításra. Ha CSOK-kal vásároltál használt ingatlant, az sem kizáró ok a támogatottak köréből, tehát ha felújítanád az új otthonod, akkor is érdekes lehet számodra a cikk.

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 3. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 3. rész

A lakáscélú állami támogatásról szóló cikksorozatom utolsó előtti fejezete már a blogon! Akár CSOK-oltál, akár nem, az 5%-os ÁFA, az ÁFA visszaigénylés lehetősége téged is érint, ha mostanában tervezel ingatlant vásárolni. Ha gyermeket is tervezel, a jelzáloghitel elengedés is érdekes téma lehet a számodra. CSOK-osoknak pedig plusz segítség lehet az illetékmentesség.
Olvasd el, nehogy lemaradj bármilyen kedvezményről csak azért, mert nem volt megfelelő információd a lehetőségekről!

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 2. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 2. rész

A Falusi CSOK 2019. óta segít kedvező feltételekkel ingatlanhoz jutni bizonyos településeken az országban. Erről és a Babaváró hitelről is olvashatsz részletesen, no meg persze érthetően a legfrissebb blogcikkben. Ha ennél is alaposabb tájékoztatásra van szükséged, keress nyugodtan, és összekapcsollak a megfelelő szakemberrel!

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 1. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 1. rész

2015. júliusában vezették be a CSOK-ot, amely azóta több tízezer család számára nyújtott már segítséget új otthonuk megvásárlásához. A tapasztalat azonban az, hogy még ma sincsen mindenki tisztában azzal, hogy pontosan ki, és mennyi támogatást igényelhet, illetve milyen feltételek mellett.
Ma induló cikksorozatom első fejezetében ezt, és a kedvezményes CSOK-jelzáloghitel témáit jártam körbe. Ha maradt még kérdésed, tedd fel itt kommentben, vagy keress személyesen!

Amit mindenkinek tudnia kell az ingatlan meghirdetésének titkairól

Amit mindenkinek tudnia kell az ingatlan meghirdetésének titkairól

Képzeld el, hogy mi történne, ha a meghirdetett ingatlanodra nem jelentkeznének érdeklődők! Ahogy meglátnák a neten a lakásod hirdetését, pár másodperc után azonnal lapoznának tovább. A fotókat nem görgetik végig, a szöveges leírásból pedig csak az első mondatot...

Miért nem fix díj az ingatlanközvetítői jutalék? És miért mindig az eladó fizet?

Miért nem fix díj az ingatlanközvetítői jutalék? És miért mindig az eladó fizet?

Tudod, hogy miért az eladási ár bizonyos százalékában határozzák meg az ingatlanközvetítői jutalékot? Kérdezted már ingatlanostól, vagy magadtól: miért nem inkább fix összeg a megbízási díja az ingatlanosnak?
Új cikkemben minden kérdésedre őszinte választ kaphatsz. Arra is, hogy miért mindig az eladó fizeti a jutalékot, és miért nem működik a fix díjazás ebben a szakmában.
Van ötleted az ingatlanközvetítői jutalékszámítás megreformálására? Írd meg kommentben, gondolkozzunk közösen!

Exkluzív ingatlanból lenyűgözőt alkotni

Exkluzív ingatlanból lenyűgözőt alkotni

Az épületek funkcióváltásában rejlő lehetőség csodája, Győr-Szentivánon várja az újjászületését   Kisgyermekként sokan álmodoztunk arról, hogy kastélyokban, várakban, kacsalábon forgó palotákban élünk majd. A legtöbben mégis hagyományos társasházakban, családi...

Ismerd meg az ingatlanértékesítők féltve őrzött titkait!

Ismerd meg az ingatlanértékesítők féltve őrzött titkait!

Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan tudod a küszöbödön kívül tartani a szakmai berkekben csak „ingatlanturista” jelzővel illetett nézelődőket? Tőlem most megtudhatod, mi a titka a profi ingatlanközvetítőknek! Így szűrjük ki, komoly szándék van-e a az érdeklődés mögött, vagy sem?

Ha így veszel ingatlant, biztosan nem bánod meg

Ha így veszel ingatlant, biztosan nem bánod meg

7+1 tipp, hogy ne hozz rossz döntést Beleszerettél egy ingatlanba, de rettegsz tőle, hogy esetleg rosszul döntesz, és hosszú távon mégsem éreznéd ott jól magad? Ne félj, teljesen természetesek az érzéseid! Egy felmérés szerint, a magyarok körülbelül kétharmada, az...

Plasztikázd ellenállhatatlanná az ingatlanod!

Plasztikázd ellenállhatatlanná az ingatlanod!

Árulod a lakásod? Gondoltál már arra, hogy mennyire hasonlít az ingatlaneladás a társkereséshez? A lakásod megmutatása az érdeklődőnek, az első randihoz? Gyorsan és jó áron szeretnéd értékesíteni az egyik legnagyobb vagyontárgyad? Tanuld meg az ingatlan plasztika alapjait, és olvasd el ezt a cikket most

5 elgondolkodtató szempont az ingatlanod eladása előtt

5 elgondolkodtató szempont az ingatlanod eladása előtt

Nagy döntést jelent számodra, ha egy másik ingatlanba szeretnél költözni. Minden lehetséges módot átgondolsz ahhoz, hogy sikerüljön jól ütemezni a meglévő ingatlanod eladását és az új megtalálását. Mérlegeled a feladatokat, számolod a különbözetet és próbálod nullára...

Ingatlaneladás prémium módszerekkel

A viccesen siralmas ingatlanhirdetések helyett

Újdonságok és események

 

Tájékoztatlak arról, ha olvashatod a legfrissebb blogcikkemet, így nem maradsz le róla

tothrita.hu

+36309059273

info@tothrita.hu

Facebookon még több értékes tartalmat találsz.

Leggyakrabban a közösségi médiában osztom meg a tapasztalataimat.

Kövesd az oldalamat, hogy láthasd a friss tartalmakat! Kattints a lenti ikonra!

Copyright © 2020 by tothrita.hu. Minden jog fenntartva. Ez az oldal nem része a Facebook weboldalnak vagy a Facebook Inc.-nek. Ez a weboldal nem támogatott a Facebook által semmilyen formában. A FACEBOOK a Facebook Inc. bejegyzett márkaneve.