fbpx

Ingatlanblog

Tóth Rita

Ingatlanközvetítés prémium módszerekkel

 

gyorsabban és magasabb áron történő ingatlaneladás

tudatos tulajdonosoknak

Kell-e félni az osztatlan közös tulajdontól?

Kell-e félni az osztatlan közös tulajdontól?

Hétköznapi problémák, és alaptalan félelmek az osztatlan közös tulajdon kapcsán Az átlagember, ha csak meghallja, hogy a megvásárlásra kiszemelt ingatlan osztatlan közös tulajdonban van, az esetek nagy részében menekülőre fogja a dolgot, és keres inkább másik...

Mi várható a lakáspiacon 2022-ben?

Mi várható a lakáspiacon 2022-ben?

Év vége felé két dologra fókuszál általában mindenki. Mi történt ebben az évben, és vajon mi lesz jövőre? Az évértékelést mindenki meg tudja oldani önállóan is, a jövőbe tekintéshez azonban legtöbbünknek külső segítségre van szüksége.
Épp ezért én is elmentem egy médiumhoz, hogy kivesse nekem a jóskártyát, így végre megtudhattam, mi vár a magyar ingatlanpiacra 2022-ben. Na jó, csak viccelek! Természetesen ennél egzaktabb adatokra hagyatkozom, de a lényeg, hogy összefoglaltam, vajon milyen lesz a jövő ebben a szektorban.
Kíváncsi vagy, hogyan, hol, miért ott és mennyiért vesznek majd lakást az emberek? Olvasd el ezt a cikket!

Lakáseladás gyerekkel. Így csináld!

Lakáseladás gyerekkel. Így csináld!

Gyerekkel az élet sosem unalmas, ebben biztos vagyok. Gyerekkel lakást eladni talán a legnagyobb kihívás egy ingatlantulajdonos életében.

Ingatlanközvetítőként jó néhány ügylethez asszisztáltam, amelyben az eladásra kínált ingatlanban kisgyermekek is éltek. Tudnék mesélni a kalandjaimról és a váratlan helyzetekről, amelyeket a gyerkőcök okoztak. De most nem ezt teszem, hanem megmutatom inkább, hogyan tedd könnyebbé a dolgod szülőként, ha eladnád az ingatlanod.

Mikor a legjobb ingatlant venni? Télen!

Mikor a legjobb ingatlant venni? Télen!

Télen valóban befagy az ingatlanpiac is? Érdemes ilyenkor lakást venni vagy sem?
Talán téged is foglalkoztattak már ezek a kérdések. Elárulom, hogy ha valamikor, akkor télen igazán érdemes ingatlant vásárolnod. Hogy miért, azt megtudhatod e heti blogcikkemből.

Az én házam, az én váram! A magyarok ragaszkodnak a saját otthonhoz

Az én házam, az én váram! A magyarok ragaszkodnak a saját otthonhoz

Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én egyszerűen imádom a számokat és a statisztikákat! Lehet, hogy ez nálam egyfajta szakmai ártalom is, de meggyőződésem, hogy a statisztikák segítenek másféle nézőpontból tekinteni ugyanarra a jelenségre.
Az Eurostat nemrég hozta nyilvánosságra az EU tagállamaiban végzett kutatásainak eredményét, amely az unió lakosainak lakhatási viszonyait vizsgálta különféle szempontokból. Az eredmények egyrészt érdekesek, másrészt elgondolkodtatók is.
Az erről szóló tanulmányból hoztam nektek a mai blogban egy kivonatot, remélem nektek is szolgál majd újdonságokkal, érdekességekkel. Olvassátok!

Környezettudatosság az ingatlanpiacon

Környezettudatosság az ingatlanpiacon

Új energetikai minimumkövetelmények és a zöld hitel Ha már belefogtál az építkezésbe vagy az új lakás vásárlásába, akkor valószínűleg már tudod, ha még csak most tervezed új építésű ingatlan vásárlását, akkor pedig feltétlenül tisztában kell lenned az új...

Pro és kontra érvek tetőtéri lakás vásárlása előtt

Pro és kontra érvek tetőtéri lakás vásárlása előtt

Szerintem mindenkinek van egy olyan szakasz az életében, amikor különösen érdeklik a padlások. A rég elfeledett holmik, a nagyi százéves dobozai tartalmának a felfedezése. Talán innen is eredhet a vonzódás a tetőtéri lakások iránt, de ez az ingatlantípus is olyan, mint bármelyik másik.

Nem való mindenkinek!

Ha valaha gondoltál már rá, hogy tetőtérbe költözz vagy épp most morfondírozol a lehetőségen, olvasd el ezt a cikket, amelyben igyekeztem egyrészt objektíven, másrészt ingatlanközvetítőként szerzett tapasztalataimat is felhasználva összefoglalni a tetőtéri otthonok előnyeit és hátrányait.

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – 3. rész

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – 3. rész

Amikor két héttel ezelőtt belekezdtem az eredetileg két részesre tervezett minisorozat írásába a lakástípusokról, nem gondoltam, hogy ennyi pozitív visszajelzést fogok kapni tőletek.
Ez is megerősített abban, hogy jó úton járok, valóban vannak még az ingatlanok világának olyan területei, amelyek homályba burkolóznak a témában kevésbé jártas szemlélődők előtt. A mai cikkben a lakások különféle típusainak bemutatásával zárom le ezt a témakört. Kattints, ha érdekel mi a különbség és a hasonlóság a tetőtéri és a manzárd, vagy a penthouse és a loft, esetleg a stúdió és a garzonlakások között! Természetesen a szuterénlakások sem maradhattak ki a körképből.
Így már teljes lesz a lakóingatlanok típusainak köre, és te is biztosabban el tudod majd dönteni, hogy milyet szeretnél vásárolni.

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – 2. rész

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – 2. rész

Tévedni emberi dolog. Előfordul, hogy tévedek, és ezt be is ismerem. Múlt héten például tévedtem abban, hogy a két részes blogcikk sorozatom első részét olvassátok. Miközben írtam ugyanis a cikket, akkor derült ki számomra is, hogy végül három részes lesz a téma feldolgozása, az eredetileg tervezett kettő helyett. Mivel mindenben maximalista és alapos vagyok, s szenvedélyem a tudásnak nem csak a megszerzése, hanem a megosztása is, nem érhetem be kevesebbel.
A múlt heti blogcikkben már elkezdtük körüljárni a lakástípusok kérdéskörét. Megmutattam benne a családi házak típusait, ma pedig a komfortfokozatok jelentésének megismerésével haladunk tovább, illetve a lakástípusok közül bemutatom a panel és a lakóparki lakásokat.

Kattints a lenti linkre, és olvasd el, ha pedig érdekelnek a társasházi, a penthouse, a garzon, a szuterén, a tetőtéri, a stúdió, a manzárd, és a loft lakások jellemzői, ne felejtsd el kedvelni, és követni az oldalamat, így biztosan nem maradsz le a lakástípusokat bemutató cikksorozat utolsó részéről sem!

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – 1. rész

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – 1. rész

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” (Tamási Áron)

Ha még keresed azt a helyet, ahol igazán otthon lehetsz, olvasd el a különféle ingatlantípusokat bemutató, két részes minisorozatom első cikkét, amelyből megismerheted a családi házak típusait.
Ha lakásra vágysz inkább, kövesd az oldalam, és a követési beállításoknál jelöld kedvencként, és pipáld be, hogy minden új bejegyzésemről kapj értesítést, így biztosan nem fogsz lemaradni arról sem, amikor a második részben a lakások típusait ismerheted meg részletesebben!

Ha éppen ingatlant keresel vagy eladnál, keress bizalommal, szívesen segítek megtalálni az igazit!

Keresed, de nem találod az igazit? Kutass profi módszerekkel!

Keresed, de nem találod az igazit? Kutass profi módszerekkel!

Így találhatod meg az álomlakásod a legrövidebb idő alatt! Ha lakást szeretnél vásárolni, nyilván te is azzal kezded a keresést, hogy ráveted magad az internetre, és megszállottan böngészed a hirdetési oldalakat. A kezdeti lelkesedést és izgalmat azonban néhány hét...

Attól, hogy kertes házra vágysz, még nem biztos, hogy neked való!

Attól, hogy kertes házra vágysz, még nem biztos, hogy neked való!

Lakás vagy családi ház? Családi ház vagy lakás? Ingatlanosként ki kell mondjam a meztelen igazságot: egyikről sem mondhatjuk el, hogy mindenkinek az az ideális lakhatási megoldás. Van, aki az egyikbe, más a másikba passzol jobban. A habitusa, az életvitele, az igényei alapján. Döntenie persze a vásárlónak kell, de felelősnek érzem magam abban, hogy ha módomban áll, megakadályozzak nyilvánvalóan rossz döntéseket.

Volt egy ügyfelem, aki még soha nem élt kertes házban, és el sem tudta képzelni, hogy egy családi házban nem arról szólnak a mindennapok, hogy vidáman piknikezik a kertben, és csokorba szedi a kiskertből a szebbnél szebb virágokat a vasárnapi ebédhez az asztalra. Menekülni akart a belváros zajából, és nyüzsgéséből vidékre. Aztán mikor megszerezte a saját tapasztalatait, ugyanolyan elánnal menekült vissza inkább egy tömblakásba – igaz, azt már nem a belvárosban vásárolta.
Az ő példája juttatta eszembe, hogy írjak arról, miért és kinek lehet rossz vagy éppen jó az, ha egy lakásból családi házba költözik.

Te költöznél, ha tehetnéd? Ha igen, akkor hova?

Így készülj az ártárgyalásra, ha lakást veszel!

Így készülj az ártárgyalásra, ha lakást veszel!

Az alkudozás teljesen természetes és izgalmas, akár még szórakozásnak is nevezhető pénzes játék, amelyet szívesen űzünk a piacokon. Na, de mi történik akkor, amikor nem egy kiló paradicsomot, hanem egy több millió forintos lakást szeretnénk olcsóbban megvenni, mint amennyiért az eladó meghirdette?
Ilyenkor már tényleg nem babra megy a játék, mint a zöldségesnél, ezért sokan bepánikolnak és nem mernek elég bátran alkudni. Vagy túl bátrak és olyan alacsony árat mondanak, hogy az eladó becsukja az orruk előtt az ajtót.
Ha lakást veszel a jövőben, neked is szükséged lehet az alkudozás igazi know-how-jára, amit ebben a cikkben eléd tárok. Ha pedig úgy érzed, mégsem vagy elég nagy pókerarc ehhez, még mindig felhívhatsz engem, hogy segítsek!

Mit veszünk meg a lakással?

Mit veszünk meg a lakással?

Abban a pillanatban, amikor eladó és vevő megegyezik az ingatlan adásvételéről, jó esetben mindenki boldog és elégedett. Ám ha nincs minden aprónak tűnő részlet megbeszélve, érhetik kellemetlen meglepetések az új tulajdonost.
Gyakran előfordul, hogy eladó és vevő mást gondol arról, hogy mi képezi a lakás részét és mi nem. Ebben a cikkben leírtam, mire érdemes rákérdezni, az eladó mit hagy a lakásban a birtokba adáskor. Nagy vonalakban ugyan a jog is rendelkezik bizonyos ingóságok sorsáról adásvétel esetén, de kevesen néznek ennek utána. Ezért jobb azokra a berendezési tárgyakra is kitérni, amelyeket elméletileg a régi tulajdonosnak bent kellene hagynia a lakásban.

A digitális technika hatása az ingatlanértékesítésre

A digitális technika hatása az ingatlanértékesítésre

Tudod mennyit változott az ingatlanok értékesítésének technikája az elmúlt években? Én tudom, mert ez a munkám. Szerencsém van, mert érdekelnek a technológiai újdonságok, és szívesen tanulom, no meg persze alkalmazom is őket. Sőt, igyekszem innovatívan alkalmazni is azokat, amelyek a leghatékonyabbak.
Ha adtál már fel vagy nézegettél ingatlanhirdetéseket, biztosan te is érdekesnek találod ezt a blogot, amelyben elmesélem, hogyan, és merre vezetett az ingatlanértékesítés útja a kerítéseken kihelyezett „ELADÓ!” feliratoktól, az internetes hirdetésekig. Sőt azt is elmondom a cikkben, mi kell ahhoz, hogy hatékony legyen a hirdetésed!

5 akadály, amelyet magadnak emelsz, amikor el akarod adni a lakásod

5 akadály, amelyet magadnak emelsz, amikor el akarod adni a lakásod

Szerinted bárki el tud adni egy lakást? Tulajdonképpen ez igaz is lehet, csak az nem mindegy, mennyiért. Ez a cikk neked szól, ha a benne felsorolt 5 tévhit és akadály közül akár csak egyetlen egyet is igaznak hittél eddig! Amennyiben így van, feltétlenül keresd fel az ingatlanközvetítődet!

Még mindig azt gondolod, hogy menne ez neked egyedül is? Akkor kövesd az oldalam továbbra is, állítsd be, hogy értesülj róla, amikor új bejegyzést teszek közzé! Tanuld meg tőlem, hogyan tudod JÓL eladni az ingatlanod!

Erre figyelj, ha lakást cserélnél!

Erre figyelj, ha lakást cserélnél!

Egyikből a másikba költözni problémák és anyagi veszteség nélkül? Nem könnyű, de lehetséges. A lakáscsere nem egyszerű, pláne akkor, ha nincs a zsebedben teljes egészében az új ingatlan ára. Ez pedig a legritkább esetben van így. Fontos beszélnünk erről, hiszen a...

Lakást venni vagy bérelni?

Lakást venni vagy bérelni?

Létezik-e az egyetlen jó válasz erre a kérdésre? Azon gondolkozol, hogy vegyél vagy inkább bérelj egy lakást? Kétségtelen, hogy nagyon felelősségteljes döntést kell meghoznod. Elhatározni magad, hogy az egyik vagy a másik megoldást választod, bizony nem könnyű....

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 4. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 4. rész

A lakáscélú állami támogatásokat bemutató sorozatunk utolsó epizódjához érkeztünk. Amilyen egyszerűnek hangzik elsőre az új otthonfelújítási támogatás, annyira oda kell figyelned majd az apró részletekre, hogy a támogatási kérelem benyújtását követően se érjen csalódás.
Ezeket a feltételeket szedtem most össze, hogy minden lényeges információ birtokában el tudd dönteni, igényled-e a maximum 3 millió forintot a felújításra. Ha CSOK-kal vásároltál használt ingatlant, az sem kizáró ok a támogatottak köréből, tehát ha felújítanád az új otthonod, akkor is érdekes lehet számodra a cikk.

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 3. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 3. rész

A lakáscélú állami támogatásról szóló cikksorozatom utolsó előtti fejezete már a blogon! Akár CSOK-oltál, akár nem, az 5%-os ÁFA, az ÁFA visszaigénylés lehetősége téged is érint, ha mostanában tervezel ingatlant vásárolni. Ha gyermeket is tervezel, a jelzáloghitel elengedés is érdekes téma lehet a számodra. CSOK-osoknak pedig plusz segítség lehet az illetékmentesség.
Olvasd el, nehogy lemaradj bármilyen kedvezményről csak azért, mert nem volt megfelelő információd a lehetőségekről!

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 2. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 2. rész

A Falusi CSOK 2019. óta segít kedvező feltételekkel ingatlanhoz jutni bizonyos településeken az országban. Erről és a Babaváró hitelről is olvashatsz részletesen, no meg persze érthetően a legfrissebb blogcikkben. Ha ennél is alaposabb tájékoztatásra van szükséged, keress nyugodtan, és összekapcsollak a megfelelő szakemberrel!

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 1. rész

Lakáscélú állami támogatásokról érthetően – 1. rész

2015. júliusában vezették be a CSOK-ot, amely azóta több tízezer család számára nyújtott már segítséget új otthonuk megvásárlásához. A tapasztalat azonban az, hogy még ma sincsen mindenki tisztában azzal, hogy pontosan ki, és mennyi támogatást igényelhet, illetve milyen feltételek mellett.
Ma induló cikksorozatom első fejezetében ezt, és a kedvezményes CSOK-jelzáloghitel témáit jártam körbe. Ha maradt még kérdésed, tedd fel itt kommentben, vagy keress személyesen!

Amit mindenkinek tudnia kell az ingatlan meghirdetésének titkairól

Amit mindenkinek tudnia kell az ingatlan meghirdetésének titkairól

Képzeld el, hogy mi történne, ha a meghirdetett ingatlanodra nem jelentkeznének érdeklődők! Ahogy meglátnák a neten a lakásod hirdetését, pár másodperc után azonnal lapoznának tovább. A fotókat nem görgetik végig, a szöveges leírásból pedig csak az első mondatot...

Miért nem fix díj az ingatlanközvetítői jutalék? És miért mindig az eladó fizet?

Miért nem fix díj az ingatlanközvetítői jutalék? És miért mindig az eladó fizet?

Tudod, hogy miért az eladási ár bizonyos százalékában határozzák meg az ingatlanközvetítői jutalékot? Kérdezted már ingatlanostól, vagy magadtól: miért nem inkább fix összeg a megbízási díja az ingatlanosnak?
Új cikkemben minden kérdésedre őszinte választ kaphatsz. Arra is, hogy miért mindig az eladó fizeti a jutalékot, és miért nem működik a fix díjazás ebben a szakmában.
Van ötleted az ingatlanközvetítői jutalékszámítás megreformálására? Írd meg kommentben, gondolkozzunk közösen!

Exkluzív ingatlanból lenyűgözőt alkotni

Exkluzív ingatlanból lenyűgözőt alkotni

Az épületek funkcióváltásában rejlő lehetőség csodája, Győr-Szentivánon várja az újjászületését   Kisgyermekként sokan álmodoztunk arról, hogy kastélyokban, várakban, kacsalábon forgó palotákban élünk majd. A legtöbben mégis hagyományos társasházakban, családi...

Ismerd meg az ingatlanértékesítők féltve őrzött titkait!

Ismerd meg az ingatlanértékesítők féltve őrzött titkait!

Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan tudod a küszöbödön kívül tartani a szakmai berkekben csak „ingatlanturista” jelzővel illetett nézelődőket? Tőlem most megtudhatod, mi a titka a profi ingatlanközvetítőknek! Így szűrjük ki, komoly szándék van-e a az érdeklődés mögött, vagy sem?

Ingatlaneladás prémium módszerekkel

A viccesen siralmas ingatlanhirdetések helyett

Újdonságok és események

 

Tájékoztatlak arról, ha olvashatod a legfrissebb blogcikkemet, így nem maradsz le róla

tothrita.hu

+36309059273

info@tothrita.hu

Facebookon még több értékes tartalmat találsz.

Leggyakrabban a közösségi médiában osztom meg a tapasztalataimat.

Kövesd az oldalamat, hogy láthasd a friss tartalmakat! Kattints a lenti ikonra!

Copyright © 2020 by tothrita.hu. Minden jog fenntartva. Ez az oldal nem része a Facebook weboldalnak vagy a Facebook Inc.-nek. Ez a weboldal nem támogatott a Facebook által semmilyen formában. A FACEBOOK a Facebook Inc. bejegyzett márkaneve.