fbpx

Működő módszerek lakáseladáshoz, amit még az ingatlanosok sem mind tudnak

Biztosan észrevetted már, hogy az online média rettenetesen zajos manapság. Soha ilyen könnyű nem volt még emberek ezreit, akár millióit elérni. Ebben hatékony segítséget nyújthat számunkra a világháló. Ha a megfelelő felületen osztjuk meg a mondanivalónkat, akkor pillanatok alatt hatalmas elérést rudunk produkálni egy-egy poszttal vagy fotós, videós bejegyzéssel.

De azt is tapasztalhatod, hogy soha ilyen nehéz nem volt még kitűnni a tömegből. Hiszen az internet ma már mindenkinek a zsebében ott lapul, és a hatalmas virtuális zajban elég nehéz magunkhoz ragadni a figyelmet. Olyan iszonyatos mennyiségű tartalom ömlik ránk a telefonjaink és számítógépeink képernyőjén keresztül, hogy az valami elképesztő. Sokszor anélkül görgetünk tovább, hogy valóban felfognánk az üzenetet. És ez alól az az üzenet sem kivétel, amit te szeretnél eljuttatni a megfelelő személyekhez. Mi tehetsz ez ellen, ha szeretnéd eladni a lakásod? Olvass tovább!

 


Ismerd meg a vevőd vágyait!

A nagy márkák már réges-régen felismerték, hogy bár az emberek szeretnek abban a színben tündökölni, hogy ők bizony ésszerű döntéseket hoznak a vásárlásaik során, az igazság az, hogy túlnyomórészt mégis az érzelmeink azok, amelyek alapvetően motiválnak bennünket. Ha tehát gyorsan és hatékony módon szeretnéd eladni az ingatlanod, akkor nagyobb valószínűséggel érsz el sikert, ha tudatosan a leendő vevőjelöltjeid igényeit és vágyait célzod meg. Hass az érzelmeikre, és garantált a siker!

Az az igazság, hogy az emberek érzelmek alapján vásárolnak, majd logikával igazolnak. Szinte mindig az érzelmek késztetik a vásárlási döntéseket. Az első lépés tehát a vásárlói vágyak megértése és az azokhoz való igazodás. Ennek kulcsa az, hogy az alapvető emberi szükségleteket figyelembe véve megértsd, mire vágyik valójában az ügyfél. A Maslow-féle szükségletek hierarchiája segíthet ebben a megértésben, melynek alapján az alapvető fiziológiai igényektől az önbecsülésig és az önmegvalósításig terjedő skála szerint priorizálhatjuk az emberi vágyakat.
Először tehát képzeld el azt az embert, akinek tökéletes lehet az eladásra kínált ingatlanod. Mit dolgozik, hány éves, milyen életstílusa van? Mire vágyik, milyen otthonba érkezzen, amikor hazaér a munkából? Fogalmazd meg ezeket! Majd vedd számba, hogy ezeket a szükségleteket és igényeket milyen módon fedik le a lakásod adottságai? Ha például családnak szánod, akkor a biztonságos környék, a kényelmes elrendezés és a gyerekbarát területek lehetnek fontos szempontok.

Fokozd a vágyat!

Legyen az ajánlatod egyedi! Ha ezt a kihívást sikerül teljesítened, akkor már egyenes úton jársz a siker felé. Az igazság ugyanis az, hogy az emberek egyszerűen imádják a különleges, egyedi dolgokat. Ha különbözik a hirdetésed a többi ingatlanhirdetéstől, ha tartalmilag és formailag is egyedi, plusz ha olyan tulajdonságok jellemzik, amelyekre a vevőd valóban vágyik, nincs az a gátló tényező, ami megakadályozná az érdeklődőt abban, hogy a telefonja után nyúljon. Emeld hát ki azokat a tulajdonságokat, amelyek egyedivé teszik a lakásodat!

Készíts kiváló minőségű, vonzó képeket a lakásról, amelyek jól tükrözik az otthon valódi hangulatát és lehetőségeit! Az őszinte és vonzó leírások segíthetnek az érdeklődőknek azonosulni, és átérezni azt, hogy miért lenne vonzó számukra ez a lakás.

Vágyból szerelem!

Érd el, hogy miután a hirdetésed címsorát olvasva, és az első néhány képet látva, a leendő vevőd vonzónak találta a lakásod, vágyjon rá és bele is szeressen! Hogyan? Egyszerű! Írj jó szöveget! Mondjuk egy sztorit!

A történetmesélés lehetőséget ad arra, hogy a leendő lakót a történet középpontjába helyezve, őt mint főhőst jelenítve meg, érzelmileg magával ragadják az olvasottak, és egy érzelmi kapcsolatot teremtsenek vele. Ezáltal az érdeklődőd egy olyan utazás részesévé válik, ahol az eladandó lakásod jelenti a megoldást számára, a jelenleg még meglévő problémáira, és eddig meg nem valósult vágyaira.

A kulcsszó itt a szingularitás, vagyis annak az üzenetnek a hatékony megfogalmazása, hogy ez az a lakás, amely egyedülálló módon, minden lakhatással kapcsolatos elvárásának megfelel.

Az első találkozás a lakásban

Végezetül pedig íme, néhány jó tanács ahhoz, hogy miképpen várd a vevőjelöltet az ingatlan bemutatására, személyes megtekintésére. Alapvető dolog, talán mondanom sem kell, hogy az érkezése előtt szépen kitakarítasz és rendet raksz minden helyiségben. Ha beépített gardrób vagy egyéb ilyen bútorok vannak, azoknak a tartalmát se felejtsd el szépen elrendezni! Legyen ezeknek a belsejében is átláthatóan rendezett minden, hiszen így sokkal látványosabban szemléltetheted a befogadóképességüket.

Ami még nagyon fontos, hogy legyen világos a lakásban. Ha nappal történik a megtekintés, húzd fel a redőnyöket, vagy ha késő délután, már sötétedés vagy szürkület időpontjában érkezik az érdeklődő, akkor kapcsolj lámpát mindenütt! Fontos, hogy a tévét, rádiót kapcsold le, ne legyenek zavaró háttérzajok, hadd tudjon teljes egészében a lakásra koncentrálni és nyugodt körülmények közt feltenni a kérdéseit.

Nem kell mindenhová utánamenned! Főleg, ha vannak kisebb alapterületű helyiségek a lakásban, mint a fürdőszoba, konyha, spájz, engedd nyugodtan egyedül körülnézni. De a nappaliban is magára hagyhatod, nem fog eltűnni a kanapéd, mire visszanézel. Engedd, hogy átengedje magát a lakás hangulatának, hogy már a megtekintés alatt is úgy érezhesse kicsit, mintha már az övé lenne.

Ezek a lépések segíthetnek neked is abban, hogy hatékonyan közvetítsd a vevők felé az eladásra kínált ingatlanod értékeit, előnyeit, és kialakuljon az a fajta érzelmi kapcsolat a vevő irányából a lakásod felé, amely végül olyan ellenállhatatlan vágyakozás megszületéséhez vezet, aminek egyetlen feloldása az, ha aláírjátok az adásvételi szerződést.

 

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találtad a benne leírtakat, oszd meg másokkal is, te pedig kövess Facebookon  YouTube-on, TikTokon, és Instagramon is, mert ott is rendszeresen teszek közzé ingatlanokkal kapcsolatos ismeretterjesztő tartalmakat, és érdekes sztorikat az ingatlanközvetítés világából!

Szeretnéd, hogy segítsek lakáscéljaid elérésében, kiadnád, vagy meglévő ingatlanod adnád el Győrben és környékén ahhoz, hogy másikat vásárolhass? Keress bizalommal telefonon, vagy e-mailben! Szívesen segítek! Telefon: +36309059273 (hétfő-péntek 9-18h) Mail: info@tothrita.hu