fbpx

A sikeres ingatlaneladás hatékony receptje hamarosan e-book formában is

 

Régóta dolgozom ingatlanértékesítőként. Sokan kérdezik tőlem, hogy miképpen lehetséges az, hogy még mindig nem untam meg, és nem fásultam bele ebbe a munkába. Amikor azt válaszolom, hogy még a mai napig is izgalmasnak találok minden napot és kihívást látok minden értékesítésben, még inkább meglepődnek.

Hogy mi a titkom? Titkom – úgy hiszem – nincs. De abban biztos vagyok, hogy egészen más szemléletmóddal tekintek a szakmámra, mint a kollégáim jelentős része. Talán a nézőpontom, a hozzáállásom, a motivációm más, mint másoké. Azonnal ki is fejtem kicsit jobban, hogy mire gondolok.

 

főz

Folyamatos tanulás és önképzés

Úgy tapasztalom, hogy a sikerre mindenki vágyik, néhányan el is érik a kitűzött céljaikat, de hosszú távon mégsem tudnak sikeresek maradni. Saját életemből kiindulva azt gondolom, hogy a sikeresség soha nem a véletlen műve. Egy-egy kitűzött cél elérése esetén előfordulhat, hogy a szerencsés csillagállásnak tulajdonítja valaki az eredményeket, de éveken, évtizedeken át jól tenni a dolgunkat, és egyre több szakmai sikert elkönyvelni, az nem ezen múlik. Sőt!

Amiben én hiszek, az a folyamatos önképzés és tanulás. Olyan összefüggések kutatása, és olyan tudományok alaposabb megismerése, amelyek ugyan közvetlenül nem az én szakmámhoz kapcsolódnak, de segíthetnek abban, hogy kiszámíthatóan eredményes legyek.

Mindez természetesen csak úgy működhet, ha a különféle tudományokba történő hol felszínesebb, hol mélyebb betekintés után, sikerül kitalálnom azt, hogy ezeknek az új ismereteknek a birtokában milyen módszereket vessek be annak érdekében, hogy sikeres ingatlan adásvételeket bonyolíthassak.

 

Ingatlanértékesítés, pszichológia és marketing

Ahogy a kezdetek után egyre inkább elmélyültem az ingatlanértékesítés tudományában, úgy jöttem rá fokozatosan, hogy ahhoz, hogy kiszámíthatóan sikeres legyek, egyáltalán nem elég az, ha az ingatlanokkal kapcsolatos szakmai ismereteim széles körűek, és az aktuális jogi szabályozásokkal is tisztában vagyok.

Természetesen ezek nélkül egyáltalán nem szerencsés beleugrani abba, hogy ezzel foglalkozzunk. Ha egy ételrecepthez hasonlítanám azt, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres értékesítő legyen, akkor azt mondanám, hogy az ingatlanokkal kapcsolatos szakmai tárgyi tudás a fő alkotóeleme, ha úgy tetszik a legfontosabb alapanyaga a majdani főztünknek. De hiába a legfinomabb, legminőségibb alapanyag a vasárnapi húsleveshez is, ha a fűszerezés nem megfelelő. Az ingatlanértékesítésben pedig ezek a fűszerek a pszichológia és a marketing.

De hiába vannak megfelelő fűszereink, ha nem tudjuk, hogy melyik milyen arányban kerüljön a levesbe. Tehát meg kell ismernünk, és el kell mélyülnünk egy kissé ezeknek a fűszereknek a megismerésében is ahhoz, hogy nagy biztonsággal mozoghassunk ebben a szakmában. Mostanra egyértelmű, hogy a pszichológia és a marketing módszereinek alkalmazását kikerülhetetlennek tartom a sikeres értékesítéshez – mindezeket természetesen az ingatlanértékesítéshez adaptálva.

ebook

Egyedi, bevált eladási technikák kidolgozása

Ahogy az évek során bővítettem és elmélyítettem a szakmai ismereteimet, amelyek immár biztos alapot nyújtottak számomra ebben a szakmában, elkezdtem próbálkozni olyan eladási technikák kidolgozásával, amelyekben mindezt ötvözhetem az egyéb tudományok, a pszichológia és a marketing módszereivel.

Amióta ezzel az attitűddel munkálkodom azon, hogy az ügyfeleim ingatlanjaira megtaláljam a megfelelő vevőt, azt mondhatom, hogy a sikerességem többnyire kiszámítható. Az eladási technikáim, amelyek elsősorban a pszichológia tudományára épülnek nagy biztonsággal alkalmazhatóak, akár laikusok számára is, de úgy gondolom az értékesítő kollégák számára is hasznos volna ezeknek az ismerete.

Természetesen nem hagyom magam belesüppedni a siker kényelmességébe, hiszen ha valaki, akkor én pontosan tudom azt is, hogy nem csak nem lehet, de nem is szabad mindig mindent ugyanúgy csinálni. Éppen ezért folyamatosan képzem magam, nyomon követem ezek mellett az aktuális marketing trendeket is, és igyekszem a sikeres ingatlaneladás szolgálatába állítani ezeket az újdonságokat is.

 

Nem vagyok irigy!

Aki ismer vagy dolgozott már együtt velem, az tudja, hogy nem vagyok irigy, és ez igaz arra a tudásra is, amit megszereztem, illetve a módszereimet sem rejtegetem senki elől.

Éppen azért, mert sokan kérdeznek és kérnek tanácsot tőlem ahhoz, hogy miképpen tudnák sikeresen és problémáktól mentesen értékesíteni a saját vagy ügyfelük ingatlanját, lehetőleg olyan módon, hogy csak olyan érdeklődőknek kelljen megmutatni, akiknek valóban arra az adott ingatlanra van szükségük és igényük, kitaláltam valamit.

Mivel roppant fárasztó és időigényes rengetegszer elmondani ezeket a „titkokat”, arra jutottam, hogy valamilyen formában szeretném ezeket az információkat bárki számára, bármikor elérhetővé tenni. Arra jutottam tehát, hogy készítek egy e-book-ot az ingatlaneladás pszichológiájáról.

Erről így konkrétan a tudomásom szerint nem nagyon írt még senki, amitől pedig még különlegesebb lesz ez a kiadvány az az, hogy te magad is tudod majd hasznosítani az abban foglaltakat ingatlaneladás esetén.

 

ebook

E-book az ingatlaneladás pszichológiájáról

Ha érdekel a döntés pszichológiája az ingatlan értékesítésben, és szívesen bővítenéd az ismereteid azzal kapcsolatban, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeresen adhasd el akár a saját, akár másvalaki ingatlanját, akkor ha még eddig nem tetted, mindenképpen kövesd a blogom és a Facebook oldalam is a későbbiekben, hiszen itt fogok először beszámolni arról, hogy hol és mikortól lesz elérhető az e-book.

 

Miért a pszichológia?

A pszichológia tanulmányozása során rájöttem, hogy ez az a tudomány, amely leginkább segíthet megérteni, hogy mi vezérli az ügyfelek döntéseit és érzelmeit egy-egy ingatlan adásvétellel kapcsolatban.

Szeretném megmutatni mindenkinek, akit érdekel ez a téma, hogy hogyan ébreszthet bizalmat önmaga és az eladni kívánt ingatlan iránt, hogy miképpen kell megfogalmazni egy ingatlanhirdetést úgy, hogy a vevő ráismerjen már a leírásból, hogy pontosan ez az, amit keres. Arról, hogy hogyan érdemes kommunikálni az érdeklődőkkel, és milyen pszichológiai módszereket vethetsz be annak érdekében, hogy minél inkább fel tudd térképezni az ingatlant kereső ügyfél igényeit és szándékait.

Természetesen arról is szót ejtek, hogy milyen vizuális megjelenés kell ahhoz, hogy egy érdeklődő már az első pillanatban, amikor átlépi a küszöböt, úgy érezze: ez akár az ő lakása is lehetne.

Annyit ígérhetek már most, hogy izgalmas és érdekes tudásanyagot fog tartalmazni minden egyes oldal, amelyből akkor is profitálhatsz, ha nem ingatlanértékesítő vagy, hanem a saját lakásod vagy házad szeretnéd eladni a közeljövőben. Figyeld tehát a Facebook hírfolyamom és az Ingatlanblogot itt a weboldalamon! Hamarosan találkozunk!

 

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találtad a benne leírtakat, oszd meg másokkal is, te pedig kövess Facebookon  YouTube-on, TikTokon, és Instagramon is, mert ott is rendszeresen teszek közzé ingatlanokkal kapcsolatos ismeretterjesztő tartalmakat, és érdekes sztorikat az ingatlanközvetítés világából!

Szeretnéd, hogy segítsek lakáscéljaid elérésében, kiadnád, vagy meglévő ingatlanod adnád el Győrben és környékén ahhoz, hogy másikat vásárolhass? Keress bizalommal telefonon, vagy e-mailben! Szívesen segítek! Telefon: +36309059273 (hétfő-péntek 9-18h) Mail: info@tothrita.hu