fbpx

Az épületek funkcióváltásában rejlő lehetőség csodája, Győr-Szentivánon várja az újjászületését

 

Kisgyermekként sokan álmodoztunk arról, hogy kastélyokban, várakban, kacsalábon forgó palotákban élünk majd. A legtöbben mégis hagyományos társasházakban, családi házakban élik a hétköznapjaikat, és legfeljebb egy wellness hétvége idejére lesznek kastélylakók.

Van, akiben viszont megmarad ez a különleges lakhatás iránti romantikus vágy, és ha alkalma adódik rá, be is teljesíti azt. A legelképesztőbb építészeti megoldások születnek, a fejtetőre állított háztól kezdve, a lakásokba beépített, már-már az űrtechnikát megközelítő gépészeti technológiákig.

Egy otthont sok minden tehet exkluzívvá, de a legkülönlegesebb megoldások közös jellemzője az, hogy a meghökkenés és csodálat után, a következő gondolatunk az: Miért nem nekem jutott eszembe?

 

ingatlan

Szinte bármilyen épületből lehet lakás

A legizgalmasabb eset, amikor egy eredetileg teljesen más funkcióra készült épületből varázsolnak élhető, kényelmes, luxusotthont. A különleges épületekből, még különlegesebb lakásokat varázsolhatunk, mindössze némi befektetésre és rengeteg fantáziára van szükségünk.

Skóciában láthatunk templomból kialakított családi házat, de nem kell feltétlenül ilyen messzire utaznunk, ha szokatlan épületben megbúvó otthonokat szeretnénk találni.

Országhatáron belül Budapesten, Ferencvárosban fedezhetünk fel egy korábbi víztoronyban kialakított lakást. Az épület kívülről szemlélve a századfordulóra jellemző építészeti jegyeket viseli, belül azonban a legmodernebb technikával tették komfortossá és kényelmessé az itt lakást. A legfelső szinten van a körpanorámás nappali, ahonnan 24 ablakon keresztül gyönyörködhetünk a főváros látképében éjjel-nappal.

Nem messze a fővárostól, Dunaalmáson pedig 200 évvel ezelőtti korhű pompájában ragyog az egykori malom és molnárház. Az épületegyüttes most már saját kikötővel is rendelkező lakóházként funkcionál, és összesen öt szobáját lakhatják be a tulajdonosok.

Igazából ki sem kell mozdulnunk Győrből, hogy hasonló alapokból megvalósult lakóházat láthassunk. A Móricz Zsigmond rakparton fekvő Dunapart Rezidencia névre keresztelt épületegyüttes ugyanis, szintén egy régi magtárból került kialakításra. Ebben az épületben jellemzően kisebb lakások és néhány nagyobb méretű, penthouse lakásként megvalósított ingatlan született, ahol ma már egy kisebb dunántúli falu népességének megfelelő számú lakos él. A dunai panoráma és a felső szinteken elhelyezkedő luxuslakások teraszára kilépve a lábunk előtt heverő nagyváros látványa szinte feledtetni tudja még a jelentős forgalmat is, ami a nap nagy részében körülzsongja az épületet.

 

ingatlan

Magtárból luxusotthon

Győr kertvárosi részének, Győr-Szentivánnak a központi részén fekvő magtár azonban nincs kitéve ilyesféle zajártalomnak. Minden lehetőség adott ahhoz, hogy a különleges lakásra vágyók igazi álomotthonra találjanak benne.

A küllemében a 20. századra jellemző, jellegzetes ipari jelleget a maga eredetiségében prezentáló, egykori magtár épület, fantasztikus lehetőségeket rejt.

Az exkluzív küllem, és a strapabíró szerkezet már adott, a nagy teherbírású falak jó műszaki állapotban vannak. A belső terek modernizálásával, átépítésével, korszerű épületgépészeti megoldások alkalmazásával, modern 21. századi lakóépületté alakulhat.

A nyugodt és csendes kertvárosi környezet vonzó lehet mindazoknak, akik a dolgos hétköznapokat stresszel teli nyüzsgésben töltik, elhelyezkedése folytán ideális választás a közeli ipari parkban dolgozók számára, vagy a napi szinten a fővárosba, vagy Ausztriába ingázóknak, hiszen az autópálya is 5 percen belül elérhető.

 

magtár

A valóra váltható álmok számtalan lehetősége

Az egykori magtár lakóházzá történő átalakítása sokféle módon lehetséges, némelyikre közülük már a látványtervek is elkészültek.

Egy többlakásos társasház vagy apartman szálló kialakítása, az alagsorban közös használatú szaunával, és fitneszteremmel, kézenfekvő megoldásnak tűnik. De ha befektetőként inkább az igazi kuriózumot kereső leendő vásárlókat célozzuk meg, Győr és környékén, nem fogunk találni ennél alkalmasabb, már meglévő épületet!

Hogy mi az, amitől az ingatlanok unikuma igazán egyedi és prémiumkategóriás lehet a jelenlegi ingatlanpiacon?  Az igazi különlegességeket és luxust kereső vásárlók rajonganak a loft lakásokért.

 

Hogyan alakult ki a loft, mint ingatlantrend?

Az 1970-es években Angliából indult a loft lakások iránti rajongás, amikor sok iparvárosban zárták be a gyárakat, amelyeket lakóingatlanként kezdtek hasznosítani. A loft stílus aztán gyorsan begyűrűzött a köztudatba, valóságos divattá vált, és meghódította az USA és Nyugat-Európa, különleges és egyedi luxust kereső ingatlanvásárlóinak szívét. A loft szerelmesei egyszerre rajonganak a régi, robosztus épületekért és a modernségért. Így születnek meg azok az életterek, amelyeket a belsőépítészet, a friss minimáldizájn, és a modern technika tesz a küllemmel szöges ellentétben álló luxuslakássá.

ingatlan

A loft egy minimum százéves épületben kialakított penthouse?


Tulajdonképpen igen. Hiszen az óriási terek és belmagasság arra determinálja ezeket az ingatlanokat, hogy ha lakhatás céljára alakítjuk át, akkor mindenképpen éljünk a fényűző miliő megteremtésének kézenfekvő lehetőségével.

Az üresen maradt magtárépület lakáscélú átalakítása izgalmas és sokoldalú lehetőséget jelent az új tulajdonosnak. A hatalmas terek, az 5-6 méteres belmagasság kihasználása csak a fantázián és kreativitáson múlik. Falakkal is leválaszthatunk a tágas térből külön szobákat, vagy paravánokkal, esetleg tolóajtókkal alakíthatunk ki kisebb helyiségeket, majd ha a helyzet úgy kívánja, például egy óriási party kedvéért, egy pillanat alatt újra egybe is nyithatjuk, hogy a vendégsereg kényelmesen elférjen.

A belső kétszintes kialakítás kézenfekvő megoldás. Az intim szféra helyiségeit, a hálószobákat és fürdőket, elhelyezhetjük a galérián, így praktikusan tudjuk kihasználni a lenyűgöző belmagasságot. Ami biztos, hogy ezekben a loft lakásokban soha nem kell majd szűkösen érezni magukat a tulajdonosoknak, hanem kényelmesen, egy tágas és minden igényt kielégítő modern ingatlanban élhetik a mindennapokat.

Ha pedig ahhoz támad kedvük az épülethez tartozó udvaron is élvezhetik a természet szépségeit, amely egy kis gondoskodás és kertépítés után igazi saját parkká változhat, amelyre még Carrie Bradshaw is szívesen vetné tekintetét egy loft lakás hatalmas ablakai mögül, mind a négy évszakban. Hiszen ahogy mondta a Szex és New Yorkban: „A szépség mulandó, de egy parkra néző lakás egy életre szól.” –  No, és persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy itt csodálatos és óriási gardróbot is ki tudunk alakítani, ami nagy előny, ha tetemes ruhatárat és cipőkollekciót birtoklunk.

 

Ki fogja megvásárolni a győr-szentiváni magtárat, és miért?

 

Abban biztos vagyok, hogy a leendő tulajdonos már most meglátja az unikumot ebben az ingatlanban. Kitűnő befektetői szemlélete, üzleti érzéke, és a jelenlegi szakmai ismeretei révén egy pillanat alatt egyértelművé válik számára, hogy ez az épület olyan ingatlanpiaci rést képes betölteni, amelyre eddig nem volt törekvés a városunkban a befektetők részéről. Zömében inkább a gyorsan eladható, alacsonyabb értékű, kisebb alapterületű lakásokat ontották, amelynek meg is lett a következménye.

A nemrégiben elrendelt építési tilalom, mely Győr városának egészét érinti, bizonytalan ideig (de maximum 3 évig) megálljt parancsolt az új épületek kivitelezésének.

Vitathatatlan, hogy megszületett az az ingatlant kereső réteg, amely tagjainak már nem az újonnan épített 40, vagy több lakásos társasházak legfelső emelete testesíti meg a régóta vágyott egyedi kényelmet, és a saját elképzeléseik, igényeik szerint kialakított luxust. Ők már mást keresnek.

Rajonganak az ilyen jellegű épületekért, amelyeknek saját, több emberöltőnyi történelme van, kívülről patinásak és méltóságteljesek. Szeretnének olyan ingatlanban élni, amely minden szempontból különleges és egyedi. Márpedig ennek megvalósítására a győr-szentiváni egykori magtárépület releváns megoldást nyújt.


Ha szeretnél értesülni a későbbiekben a magtár újjászületéséről vagy érdekelnek ingatlanpiaci hírek és szakmai érdekességek, kövess
Facebookon  is, mert ezen a felületen rendszeresen bepillantást adok az ingatlanértékesítés kulisszatitkaiba!

Ha pedig érdekel a cikkben szereplő ingatlan megvásárlásának lehetősége, ne habozz! Nézd meg a magtárat részletesen bemutató honlapot, majd vedd fel velem a kapcsolatot! Telefon: +36309059273 (hétfő-péntek 9-18h) Mail: info@tothrita.hu