A sokoldalú törölközőszárító radiátor

Senki sem kötelez rá, hogy a törölközőszárító radiátorodat csakis törölközők szárítására használd.

Fűtőtest a fürdőben

Ha a kiválasztásnál figyelembe veszed a helyiség fűtéséhez szükséges hőleadást, akkor a fűtési rendszerre csatlakoztatva tökéletesen megoldja a helyiség melegen tartását. Hőfokszabályozóval is felszerelhető, mint bármely más fűtőtest. Eredeti funkciójából fakadó magassága egy hideg téli estén a zuhanyból kilépve igencsak jó szolgálatot tehet.

Egy kis melegség a WC-ben

Egy kisebb méretű törölközőszárító radiátor tökéletes választás, ha már fűtőtestre van igény a WC-ben. Típustól függően elhelyezhető rajta a tartalékpapír, vagy egy Wunderbaum-ültetvény a kellemetlen szagok ellen.

Törölközőtartó

Ha fürdés után ráteszed a törölköződet, a következő alkalommal ugyanott megtalálhatod.

Egy többtagú család esetében viszont nem árt átgondolni, hogy egy ilyen radiátoron a nagyobb méretű törölközők szükségszerűen egymásra lógnak. Ha valakinek erőteljesebb kipárolgása van, akár étkezési szokások, akár betegség, akár csak a szimpla biológia miatt, az a törölközőjén is nyomot hagy. Ahogy az erős illatú tusfürdők és testápolók is. Ilyen esetekben nem igazán nyerő ötlet a törölközőszárítós radiátoron egymásra halmozni a törölközőket.

A mindennapos kézmosáshoz és mosakodáshoz használt kisebb méretű törölközőkhöz viszont bármikor nyerő választás.

Teregető állvány

A viszonylag vékonyabb csövekből álló rácsos változatok tökéletesen alkalmasak teregetésre. Sokan ódzkodnak attól, hogy fehérneműiket mások szeme elé teregessék, ők szívesebben szárogatják nyáron is a lakásban intimebb holmijaikat. Nekik tökéletes választás.

A gyerekek is sok apró ruhadarabot koszolnak össze napi szinten. A kisméretű holmik teregetése eleve elég macerás tud lenni, főleg, ha a szabadba tereget valaki. Nincs is annyi csiptető a világon, amit felemésztenek az apró zoknik és pólók. Egy törölközőszárító radiátorra sem lehet fél perc alatt felszórni őket, de a csiptetőzés legalább megspórolható, az sem kis segítség.

Fűtési szezonban elég gyorsan száradnak a ruhák a radiátoron, ha valakinek van rá ideje, akkor naponta több adagot is megszáríthat rajta. Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy a fürdőszoba a lakás legpárásabb helyisége, a magas páratartalom lelassítja a száradást. Ha a frissen kiteregetett ruháidra rázárod a fürdőajtót, akkor ne lepődj meg, ha órák múlva sem szedheted még le őket, noha ezerrel pörög a kazán. Ha nem biztosított a fürdőben a megfelelő légáramlás, akkor a reggel használt törölköződ sem biztos, hogy száraz lesz a nap végére.

Fűtési szezonon kívül is használhatod teregetésre, de olyankor még jobban oda kell figyelni a szellőzésre, hiszen nincs ott a száradást segítő hőhatás.

Pakolófelület

Jellemzően kisméretű fürdőszobákban szokott felmerülni az a dilemma, hogy a fürdés után felvenni kívánt ruhát hova is kéne tenni. A mosógép teteje valahogy mindig foglalt, meg eleve nem nyerő ötlet használaton kívül lecsukva tartani, mert könnyen bepenészedhet. A WC tetejével kapcsolatban más jellegű kifogások merülnek fel… a földön meg vizes lesz, meg eleve le kell majd hajolni érte. A törölközőszárítón viszont akár szemmagasságban is elhelyezhetők a ruhák. Egy kis műanyag kampó segítségével pedig még a neszesszerednek is lehet helye.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük